10 мар. 2010 г., 14:05

Пучини за напреднали 

  Поэзия » Другая
556 0 5
като знаеш пътя на звездите
не питай
червеното в залеза съм
несъществения завършек на нощта
в тоналност сън
разчетен наопаки
в закърпено ноемврийско слънце
достоверно като есен
виснала над мост
свързващ хълмове
непоносимост
в бяла страница
 
като знаеш пътя на звездите
не питай
деветото коляно съм
и струната завързана
невинно около годините
зачетени в гласа
дъжда в чадъра
добре приготвен  следобеден чай
в дъното на цигулка
остаряла под въздишки
поносимост
в бяла страница
 
 
никой да не спи
когато звездите тъгуват
мими съм в зеленото
mi principesa*

хермоза
 
на ръба на вселена
точка

която знаеш



не питай
 

*принцесо моя


© Зорница Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??