23 окт. 2011 г., 18:23

Пясъчни кули 

  Поэзия
831 0 3

Пясъчни кули

 

Той редеше в пясъчен часовник

прашинките на свойте дни.

Безпогрешно да отмерват всичко,

което го убива и руши.

 

И капчици безсилни да потичат

по свода скален, мислеше си той,

не биха разградили и къс даже

и в хиляди порои да валят.

 

Но времето безжално му показа,

че сводът всъщност бил варовик гнил,

а капките от всички тез тегоби

дълбаеха бразди към Нил.

 

© Джоана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ви за милите думи
  • "Той редеше в пясъчен часовник

    прашинките на свойте дни."
    Много ми хареса! Поздравления!
  • Прекрасно !Сърдечен поздрав!
Предложения
: ??:??