Луната прелива. Искряща утайка
пълзи към балконите прашно-панелни
и гали със пръстите нежни на майка
косите на тъй уморения делник.
Лъчите се шмугват във спящи прозорци
и с тюлните сенки играят театър,
а в спалните кротко унесени хора
сънуват дъха на приморския вятър.
© Миглена Миткова Все права защищены