Първи ден е на април,
най - любим на Михаил.
Днес се лъже - маже,
всичко може той да каже.
Как е хващал златен лъв
със леген и тайна стръв.
Как е яхвал крокодил
сам - самичък в Бели Нил*.
Десет двойки тайно скрил
да не стане за резил.
Днес, ще бъдат шест шестици
подредени на редици.
Първи ден е на април,
най - любим на Михаил.
Знаят даже и децата,
че е празник на лъжата.
____________________________________
-*Бели Нил - Бели Нил е река в Африка, един от главните притоци, които образуват река Нил.
© Хари Спасов Все права защищены