1.04.2020 г., 7:56 ч.

Първи април 

  Поезия » Хумористична, За деца
382 0 6

Първи ден е на април,

най - любим на Михаил.

Днес се лъже - маже,

всичко може той да каже.

 

Как е хващал златен лъв

със леген и тайна стръв.

Как е яхвал крокодил

сам - самичък в Бели Нил*.

 

Десет двойки тайно скрил

да не стане за резил.

Днес, ще бъдат шест шестици

подредени на редици.

 

Първи ден е на април,

най - любим  на Михаил.

Знаят даже и децата,

че е празник на лъжата.

 

____________________________________

-*Бели Нил - Бели Нил е река в Африка, един от главните притоци, които образуват река Нил.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??