25 нояб. 2012 г., 16:06

Път 

  Поэзия
671 0 2

                  ПЪТ

Все търся смислен апостроф

на ледната проклета Зима.

Загърнато във своята Любов,

сърцето ми е Пилигрим.

Не помни тайнствения час,

предрекъл трънния му път.

Не сеща студ, игли от мраз.

Живее огънче във всеки съд.

Във всяка клетка Светлината

разлива звездния Каданс

в синхрон със пулса на Земята.

И вярва, че съм жива аз...

Към Мека пътят е далечен,

към Божи гроб, Йерусалим.

Ти, друмниче, по пътя вечен

към мен пристъпваш... Пилигрим!

 

© Алина Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Колко дълъг път! Но пък и мястото е свещено - любещо сърце.
    Чудесно!
  • "Живее огънче във всеки съд.
    Във всяка клетка Светлината
    разлива звездния Каданс
    в синхрон със пулса на Земята."
    !!!
Предложения
: ??:??