4 сент. 2018 г., 08:52

Път 

  Поэзия
848 2 5

 

 

Когато те обичам, съм богата  

от лятото в очите ти. И пея

за вечните ръце. И за тъгата;

за срещите ни, обозрими в нея...

 

Когато те обичам, съм сама

и целият ми свят е тиха зима,

защото клепките ми са следа

в съня ти, за да знаеш, че ме има.

 

Когато отънее любовта,

която без да искаш си отминал,

в единствен миг ще разбера,   

че лятото е път. И е изстинал...

 

 

 

 

© Геновева Христова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??