Утъпкана от влюбените,
лунната пътека
не губи своя романтичен чар.
И сякаш там витаят
чувствени, въздишащи полета,
създадени от мит
като земята стар.
Пътеката вълшебна е за всички,
които се притискат в нощта,
потърсили в надеждата утеха,
загърбили реалните проблеми,
търсещи мига.
Пътеката, която води до луната,
към пориви красиви
и към луда страст,
към ситуации интимни,
към копнежи,
дарява винаги неутолима сласт.
С радост тръгва се по нея -
вървиш, вървиш,
за жалост има край
и тоз подем.
Остават спомени
да светят,
да ни топлят,
когато сме изправени
пред толкова естествен тлен.
А тя, луната, пак очаква
съблечена без капка свян
към нея да поемат
омагьосаните
сенки, жадно слети,
поведени от сладък
и прекрасен блян.
© Иван Иванов Все права защищены