Oct 24, 2010, 12:40 PM

Пътека за влюбени 

  Poetry » Love
1135 0 10

Утъпкана от влюбените,

лунната пътека

не губи своя романтичен чар.

И сякаш там витаят

чувствени, въздишащи полета,

създадени от мит

като земята стар.

 

Пътеката вълшебна е за всички,

които се притискат в нощта,

потърсили в надеждата утеха,

загърбили реалните проблеми,

търсещи мига.

 

Пътеката, която води до луната,

към пориви красиви

и към луда страст,

към ситуации интимни,

     към копнежи,

          дарява винаги неутолима сласт.

 

С радост тръгва се по нея -

вървиш, вървиш,

за жалост има край

и тоз подем.

Остават спомени

да светят,

  да ни топлят,

когато сме изправени

пред толкова естествен тлен.

 

А тя, луната, пак очаква

съблечена без капка свян

към нея да поемат

омагьосаните

сенки, жадно слети,

 поведени от сладък

    и прекрасен блян.

 

 

 

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??