26 июн. 2009 г., 11:09

Пътуване 

  Поэзия » Любовная
601 0 5

Приседнал до огъня плахо,
унесено взирам се с вяра -
дали топлина ще отпия желана

или  ще ме жегне жарава ?

Реката е бистра, дълбока,
докосвам с длани водата -
дали тишината ще чуя
или безброй водопади ?
 
И вятърът нежно ме гали,
и милва в мене душата -
дали ураган ще разпали

или полет на двама любящи ?
 
Пристъпвам и бос по земята
и чувствам иглички наслада -
дали ходилата ми с рани
или ще е нежна тревата?
 
Пътечка намирам в гората,
усещам я свежа прохлада -
дали ще изгубя посока
или ще валят листопади ?
 
Планината пред мене застава.
Усещам хармония, сила -
дали ще са стръмни чукари
или дъх на зелена морава ?
 
Съзирам, достигам морето,
копнежа долавям в сърцето -
дали ще е буря безмерна
или красив океан от надежда ?
 
И, сякаш прегърнал небето,
високо в простора се рея -
дали аз криле ще превия
или звезда от любов ще изгрея?

 

                                                                                                                     На Н.

© Милен Флоров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Прочитам стихотворенията ти от последната ти публикация.Ще прочета всичките ти творби. 3-ри досега съм чел.
    И стилът на писане е съвършен.И -Пътуване,е възхитително и съвършенно.
    После ще отбележа кое се отличава от всичките ти произведения за най-незабравимото.
  • щастие е, но с различен нюанс...
  • А тя изчезва само със една усмивка!
  • момента, труден ли е незная??
    Но всичко се чувства, накрая!
  • Как хубаво си се докоснал до уникалната непредвидимост на всяка житейска ситуация! Много ми хареса!!!
Предложения
: ??:??