17 окт. 2008 г., 00:50

Пътят на душата 

  Поэзия » Философская
547 0 8
Наричат ме душа, но не знам
дали това е наистина моето име.
В дълбоките дебри на живота
трупам своя безценен опит.
Движа се през пространството
като невидимо ефирно послание.
Не спирам, винаги съм на път,
прониквам в най-тайни кътчета
на великия безкраен космос.
Вселявам се само временно
в тела-убежища от жива плът.
Измъчват ме, вкарана в рамки,
принуждават ме да се радвам,
да творя, да вия от болка,
а нали съм душа, желая простори,
въобще не обичам да съм слуга.
Понякога при силна любов,
същността ми бързо се разпада
и се превръща в светлинен сноп,
който излъчва силна доброта.
В тези мигове доказвам някому,
че в света има много топлина.
По-силна съм от природата,
защото съм родена преди нея.
Светлината и тъмнината могат
да се познаят само чрез мен.
Вярвам, че съм творение вечно,
не мога на никого да се подчиня.
Не ме унижавайте, моля ви,
ако някога във вас се вселя.

© Васил Георгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??