21 нояб. 2007 г., 08:32

Пътят на една сълза 

  Поэзия
1480 0 22

Пътят на една сълза

 

Очите бавно се отварят

и в тях блести една сълза.

Тя иска път да си проправи

и да отнеме вечната тъга.

 

Сама под тежките клепачи,

сълзата чиста там блести

и в пурпурния цвят на здрача

събира болки и мечти.

 

Търкулва се надолу по лицето

като гореща струя кръв,

която идва от сърцето

и бавно следва своя път...

 

Но само миг и ето -

сълзата капва уморена

на меката възглавница, където

следите си оставя посребрени.

© Виктория Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??