7 июн. 2017 г., 13:16

Разруха 

  Поэзия
417 1 1

Три стъпала, които водят никъде –

ни до отключена, ни до заключена врата...

Три стъпала, които помнят викове –

на Майки, на Бащи и на Деца!

 

Край тях стените тухлени се кланят в ниското –

една връз друга грохнали, с проникващ плевеляк...

А Трите стъпала - Напук - предлагат Изкупа –

към Слънцето и към Звездите да ни водят пак...

 

Те канят ни Нагоре и Напред в Пространството –

Те искат да ги забележим, че са там!

С дребнавите си грижи около тях странстваме

и крием ги от взора си за срам!

 

Един ден стъпалата железобетонни

ще се усетят уморени и ще рухнат! Да –

нормално е!!! Но купчина галфони

ще гракнат: "Е – това не е беда!!!"

 

Беда е!!! Подчертавам здравата!!!

Ориентира губим и забравяме го чак!!!

А покрай Него – ще забравим Правата –

към Слънцето и към Звездите да вървиме пак!!! 

 

© Момчил Манов Все права защищены

 

 

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??