23 авг. 2006 г., 00:22

Радуга/Дъга 

  Поэзия
1033 0 2

Радуга
Весела Кънчева
(това е руският вариант на стихотварението "Дъга".
Мисля, че по-добре звучи на руски, затова си позволявам да го публикувам на сайта)

Я наконец-то встретила ТЕБЯ
и с первым взглядом поняла,
что искала и ждала всю жизнь ТЕБЯ...
Хочу быть для ТЕБЯ единственной,
неповторимой. Ну как,
ведь не легко мне сделать это,
хоть скажи! Попробую сама
придумать что нибудь
чтоб показать ТЕБЕ - что это Я...
На синем небе нарисую облачко
и попрошу его пустит дождя
и все ТВОИ тоски и недоверия
уйдут вдали, вдали ТЕБЯ...
Потом я нарисую солнышко-
веселое и теплое оно,
его лучистый свет с улыбкой
согреет и обрадует ТЕБЯ...
Когда увидишь как все расцвело
на небе нарисую РАДУГУ -
прекрасную, искристую и нежную,
которая ТЕБЯ одарить радостью,
тогда узнаешь и поймешь наверное,
что это самый светлый дар ТЕБЕ
и кто улыбается с той РАДУГОЙ
ТЕБЕ-твоя веселая подружка-
Веселушка-единственной!
16.03.2006г.
София
---------------------
Дъга
Весела Кънчева

Аз най-накрая срещнах ТЕБ -
и още с първия си поглед почувствах,
че търсила и чакла съм цял живот аз ТЕБ...
Аз искам да бъда за ТЕБ единствена,
неповторима. Но как да ти покажа,
не е тъй лесно за мен да го направя,
кажи ми как! Ще се опитам сама
аз да измисля нещо, за да покажа
на ТЕБ- че това съм АЗ...
На синьото небе ще нарисувам облаче,
ще го помоля да ни прати дъжд
и всички ТВОИ мъки и недоверия
ще се отдалечат далеч, далеч от ТЕБ...
След туй ще нарисувам слънчице-
весело и топло ще е то,
и неговата светлина с усмивка
ще сгрее и зарадва ТЕБ така...
Когато видиш как разцъфнало е всичко
ще нарисувам ДЪГА аз на небето -
прекрасна, блестяща и нежна,
която на ТЕБ ще подари тя радост,
ще узнаеш и ще разбереш тогава навярно,
че този най-светъл дар е за ТЕБ
и че усмихва се от таз ДЪГА
на ТЕБ-твоята единствена
весела дружка-Веселушка!
23.03.2006г.
София

© Весела Кънчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Разбрано! Направих го!
  • Весела, ако ще е превод, да е превод. Сложи над него българския вариант. Иначе е забранено да се публикуват произведения на чужди езици.
Предложения
: ??:??