12 мая 2014 г., 23:28

Раждането на стиха 

  Поэзия » Другая
352 0 2

Клишето сяда с мен на стола.

В поредният си вариант

стиха издигнал съм до Бога,

но с вързан дух на арестант;

 

на окован топуз с вериги

тъй не успял да полети,

като орел над урви диви

и като гларус над вълни.

 

Но пак във ниското заченат,

той – чучулига – ще трепти

без мисъл – пълен ли е членът,

наситен – образът в черти.

 

... Мъдрец е този, който казва:

целта си – стигнал или не,

е важно в пътя през боаза

да си с пегасови коне.

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??