28 мая 2006 г., 13:58

*Райски кът* 

  Поэзия
718 0 5

*Райски кът*


В едно забутано селце,

в къщичка една,

там бие едно сърце

и лудо ври във вените кръвта.

 

И сякаш приказка е,

а може би е рай,

мечтана свобода е,

забавленията – тук нямат край.

 

А хората учудващо щастливи

работят чак до мрак,

но вечер кръчмата зове ги,

с жадна глътка те отпиват пак.

 

За миг забравят всяка мъка,

омаяни от завладяващата нощ,

усмихнати, подават си ръка,

танци, страсти – всичко е разкош.

 

Как красиво тук е нощем,

обсипано с лудуващи души,

как хубаво е да можем,

да живеем в скромност и да сме добри.

 

За това обичам да съм тук,

в това селце, в тази къща,

сякаш не е реалност, а свят е друг,

в който мека топлина сърцето ми обгръща.

© Мария Амбова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??