26 мар. 2008 г., 17:45

Раненият огън 

  Поэзия » Любовная
825 0 4
 
РАНЕНИЯТ ОГЪН

плющи във камината

и гради въздушни кули.

Ветровете това

вероятно са чули

и пришпорват мечтите му.

Раненият огън

бавно капе в пепелта.

Очите му рисуват

приказка от

пламнали цветя.

Подхвърлено дърво докосва

горящата му самота.

Огънят се пръсва.

Илюзиите му изчезват.

Една искряща факла

от нищото възкръсва,

за да отмъсти  на ветровете.

Но в очите й

не виждам цвете.

 

© Люска Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??