8 мар. 2017 г., 16:21

Ранобудна пролет 

  Поэзия
458 0 0

Зимният влак се промъкна

през февруарското дефиле,

а вятърът утихна и млъкна,

блъснат от пролетни криле.

 

Сутрин слънцето наднича,

пролетта е потънала в злак,

там, и ранобудното кокиче,

радва деня от мрак до мрак.

 

Пролетта не чака, тя не спи,

подканва ароматния каприз,

а колкото да преброи до три

и зимата разтапя своя девиз.

 

Чува се мартенския припев

от далечна лястовича песен,

цветята навсякъде обсипват

пак заживелия свят чудесен.

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??