Приятел, разгледай лицето си.
Поздрави се, щом откриеш надеждата.
Посъветвай се тихо със бръчките
(и от смях, и родени от грешките).
Направи равносметка добра
колко скоро след всяко падение
ти заставаше пак на крака.
Всяка грешка е път към учение.
И открий своя, личния, Смисъла,
който все те спасява във бедствия.
Работи всеки ден върху мислите,
често те ще прераснат във действия.
© Елена Биларева Все права защищены