8 окт. 2022 г., 09:40  

Равносметка 

  Поэзия
200 3 7

Животът - тънка нишка от свила,

усукана от божиите ръце,

втъкана в негов образ и подобие,

в душа и плът, в пулсиращо сърце.

 

Животът -  дар от вечните стихии,

ту пристан тих, ту бурен ураган.

Като девойче гиздаво и луд гидия, 

пристанали на селския мегдан.

 

Живот - пътечка или друм широк,

в две длани, сключени в молитви, 

в сълзи мъниста, в бистър водоскок,

в болезнен вик и в залъци горчиви.

 

Живот отруден, смислен и смирен.

Живот назаем с ризите на ближния.

Живот от жлъчни хули омерзен.

Живот - курбан, венчал се за рогатия.

 

Живот един-едничък, няма втори.

Дали пътечка или друм широк,

в дуел с шейтаните пред райски двори,

на всеки сметка ще потърси Бог.

© Златка Чардакова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??