24 мая 2018 г., 09:47

Раят е под седмата Земя! 

  Поэзия
1111 4 22

Когато човекът стане ЧОВЕК

и започне света да разбира,

озовава се на кръстопът

и трябва път да си избира:

Дали да тръгне по пътя на злото,

или да избере доброто. 

С неземна сила го теглят и двете.

Изглеждат му далечни върховете.

Защото.... Те не са два края на вертикала,

а два свята в хоризонтала.

За сега седи човекът близо до нулева точка.

Но надарен с толзкоз разум и воля,

успешно накланя хоризонтала.

За голямо съжаление, нагоре излиза злото

и бавно потъва доброто.

Хората търсят Рая високо!

След седем небеса!

А той потънал е дълбоко!

Под седмата Земя!

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Накъде вървиш, човеко? »

13 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??