Когато човекът стане ЧОВЕК
и започне света да разбира,
озовава се на кръстопът
и трябва път да си избира:
Дали да тръгне по пътя на злото,
или да избере доброто.
С неземна сила го теглят и двете.
Изглеждат му далечни върховете.
Защото.... Те не са два края на вертикала,
а два свята в хоризонтала.
За сега седи човекът близо до нулева точка.
Но надарен с толзкоз разум и воля,
успешно накланя хоризонтала.
За голямо съжаление, нагоре излиза злото
и бавно потъва доброто.
Хората търсят Рая високо!
След седем небеса!
А той потънал е дълбоко!
Под седмата Земя!
© Маргарита Ангелова Всички права запазени