В памет на Катя
Отиде си от този свят тъй млада,
остави свойта малка дъщеря
и не отпи от извора наслада,
а само болка, лепкава и зла.
Затвори своите очи красиви,
завинаги си тръгна днес от нас
и няма ги искриците игриви,
които сгряваха ни всеки час.
А малката красива дъщеричка
си мисли, че сънуваш в този час
и не разбира нейната душичка,
че няма да възкръсне твоят глас.
Съдбата и отне това богатство -
да сподели със майка горестта
и я остави в земното коварство
сама да извоюва радостта.
© Наташа Басарова Все права защищены