14 авг. 2019 г., 15:58

Раздяла 

  Поэзия » Другая
566 1 0

На сина ми

 

А като дойде време да си тръгна,
едно врабче на прага нахранете...

Росица Кунева
 

 

Внезапно ли ще тръгна
или в предвиден ден...
дори да ти е трудно,
недей рида̀ за мен...

Изпей любими думи –
измислица една –
и нека помежду ни
остане тишина.

Недей гори тотеми,
дори да ти горчи.
Последен лъч ще взема
от твоите очи.

В миг безпощадно кратък,
към Бога щом затичам,
ще грабна (без остатък)
твоето: " Обичам..."

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??