Оплетох се с думи
в косите ти;
очите погълнаха мислите;
навярно такава играта е
на живите пъзели
Почакай за малко;
аз зная,
че всичко това е лъжа,
заблуда, омая:
изглеждаш сега
каквато не можеш да бъдеш отново.
Това е играта;
и без правила и условия
за малко аз трябва да бъда
какъвто за дълго не мога да съм;
просто така, просто защото
решила била е съдбата,
че не е време будилник със звън
да ни разкрие каква
била е играта