6 окт. 2018 г., 23:10

Разговор 

  Поэзия » Для детей
782 1 7

Мамо, трудни са ми тез чертички,

все ги крѝвя там към краят!

Уморих се от тирета и лулѝчки!

Искам вън да ида, да играя!

 

Сине, есен златна е дошла.

Първокласник си, това не е шега!

Виж как капят жълтите листа,

дъжд вали, а ти: "Игра, игра!".

 

Мамо, кой измисли есента?

Искам лятото да няма край!

Всеки ден уроци, а навън – мъгла...

Тъжно ми е, може да умрá!

 

Сине, мъж бъди! От мен го знай!

Лятото и то почивка иска!

А сега залягай и пишѝ!

Упорит бъди! Мъничко потрай!

© Хари Спасов Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Моя златна есен »

10 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??