12 июн. 2008 г., 09:09

Разговор с приятел 

  Поэзия » Философская
633 0 6

Стръмните склонове

ми изглеждат полегати,

когато стигнах на

отсрешния връх.

Коликционирам спомени

за непознати,

опсипани в злато,

а познатите...

сами се засипват с пръст!

Дали да впия ръцете

в тази тъжна земя,

която погълна ги целите?

Или да чакам...

Някой ден и аз ще умра!

Дали да поливам хризантемите?

Или да чакам...

да ги полее дъжда?

Но така ли е?

А ако мога поне една!

една да спася!

Дали да живея с илюзии?

Или и аз като познатите

жива да се погреба?

© Наталия Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??