12 апр. 2007 г., 11:32

РАЗЛИСТЕНА 

  Поэзия
686 0 11
 

Сърцето ми е

книга в твойта длан,

разлистена без много

труд и без усилия.

Променям ли се,

често и без план -

променяй се и ти, и бавно

я попивай, и чети я...


Във теб открих

онази, светлата стихия,

която може смело

пътя да посочи.

В горяща клада

да посрещне всяка орисия

и там, където трябва

може да прескочи.


Със тебе покорих

без страх небето и върха.

И там зарових за

памет нежно знаме.

Изпращам птицата

и тя в простора пърха.

Посрещам слънцето,

то още наше е и... там е...

12.04.2007год.

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??