Разпети петък е, камбаните бият, бие и мойто сърце.
На църква отидох, на Бог се помолих с обляно във сълзи лице.
Аз молих и исках да ми прощава допуснатите мои грехове.
Молих, дано да прости, ако може и на моите врагове.
Плачех със глас и свещта ми трепери в стиснатите ми ръце.
На всички прощавам и той да прости натрупаните ни дългове.
Грешна съм, Боже, прости ми за всичко, прости ми и да си вървя.
Грешно живях на земята, а искам пред теб да съм чиста сега.
Разпъват ме, Боже, житейски проблеми още от сутринта.
Кой го е еня какъв ден е днес, забравя за празник света.
Прости им на всички неверници, Боже, празнуват, но от уста.
Разпети петък е, от църква излязох с пречистена, светла душа.
© Нели Все права защищены
с много обич за теб.