26.04.2008 г., 9:08 ч.

Разпети петък 

  Поезия
772 0 2
 

 

Разпети петък е, камбаните бият, бие и мойто сърце.

На църква отидох, на Бог се помолих с обляно във сълзи лице.

Аз молих и исках да ми прощава допуснатите мои грехове.

Молих, дано да прости, ако може и на моите врагове.

Плачех със глас и свещта ми трепери в стиснатите ми ръце.

На всички прощавам и той да прости натрупаните ни дългове.

Грешна съм, Боже, прости ми за всичко, прости ми и да си вървя.

Грешно живях на земята, а искам пред теб да съм чиста сега.

Разпъват ме, Боже, житейски проблеми още от сутринта.

Кой го е еня какъв ден е днес, забравя за празник света.

Прости им на всички неверници, Боже, празнуват, но от уста.

Разпети петък е, от църква излязох с пречистена, светла душа.

 

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??