28 февр. 2024 г., 12:17

Реална утопия 

  Поэзия » Философская
123 1 4

В секундата се сбират толкоз мигове,

за колкото живота да издъхне. 

По-лесно е да вярваме на митове. 

Легендите по стълбовете съхнат. 

Но аз се изморих от неведение, 

което осветяват предумишлено. 

Ний, хората сме слепи от рождение, 

а зрящи - после гледаме във нищото. 

И нищо не зачеваме в главите си. 

Отглеждаме минорна механичност. 

Живеем си отделно от душите. 

Телата ни доказват самоличност... 

Висят от гърбовете оправдания, 

че някога сме можели да чувстваме, 

и болката е важно основание, 

сърцата ни сега да са изкуствени... 

И кой (ако на Господ му омръзне), 

ще бди над наш'то овче заблуждение? 

Във вените кръвта ни ще замръзне, 

и няма да грешим за опрощение... 

Ще търся още живи доказателства, 

от тъжен плач, че няма да ръждяса, 

усмивката на мой добър приятел, 

проклет и от тъгата урочасан... 

Не искам да познавам мойто утре. 

Недейте осветява моя път! 

Дълбае в мен учудване навътре, 

отвън, че още шарен е света. 

Земята ще ме храни там - сред живите, 

захапал прегорялата ѝ гръд, 

във времето бездушно на машините, 

където хората все още са от плът... 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

27.02.2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??