Реалният си ти
Можеш ли чувствата си да изразиш,
с думи или просто с поглед?
Но кой да погледнеш в очите,
да му разкриеш желанията си?
Трудно ли е да откриеш себе си или
трудното е да го видиш в огледалото?
Когато някой ти говори не вярваш,
когато го осъзнаеш, сам го твориш.
Искаш да живееш, но не знаеш как.
Мечтаеш за бъдното утро,
но си в неведение за днешното сега.
Опознаваш нещата около теб,
а губиш пътя към себе си.
Искаш да си независим,
а си подвластен на мълвите.
Чувстваш се нереално днес,
а живееш в мечти за утре.
Губиш мигове на наслада,
мислейки за други следващи.
Желаеш неща непостижими,
а имащите ги игнорираш.
Какво е живота се питаш,
живееш го и се изпитваш.
Какво ако не шанс за тебе
да опознаеш своето топло сърце.
Какво, какво ако не възможност
да бъдеш нещо значимо.
Какво, ако не реалност,
в която трябва да се откриеш.
Бъди себе си но не отвън,
а отвътре, бъди уникален.
Усети полъха на вятъра,
но не с тялото, а с душата.
Покоят не се намира някъде,
а се преоткрива вътре в нас.
За живота се говори постоянно,
но се разбира и усмисля малко.
Живота не е около теб, не търси,
живота си ти, това проуми!
© Диляна Все права защищены
Само промени"проуми".
Поздрав!