Jun 22, 2006, 8:26 PM

Реалният си ти 

  Poetry
705 0 3

Реалният си ти

 

Можеш ли чувствата си да изразиш,

с думи или просто с поглед?

Но кой да погледнеш в очите,

да му разкриеш желанията си?

Трудно ли е да откриеш себе си или

трудното е да го видиш в огледалото?

Когато някой ти говори не вярваш,

когато го осъзнаеш, сам го твориш.

Искаш да живееш, но не знаеш как.

Мечтаеш за бъдното утро,

но си в неведение за днешното сега.

Опознаваш нещата около теб,

а губиш пътя към себе си.

Искаш да си независим,

а си подвластен на мълвите.

Чувстваш се нереално днес,

а живееш в мечти за утре.

Губиш мигове на наслада,

мислейки за други следващи.

Желаеш неща непостижими,

а имащите ги игнорираш.

Какво е живота се питаш,

живееш го и се изпитваш.

Какво ако не шанс за тебе

да опознаеш своето топло сърце.

Какво, какво ако не възможност

да бъдеш нещо значимо.

Какво, ако не реалност,

в която трябва да се откриеш.

Бъди себе си но не отвън,

а отвътре, бъди уникален.

Усети полъха на вятъра,

но не с тялото, а с душата.

Покоят не се намира някъде,

а се преоткрива вътре в нас.

За живота се говори постоянно,

но се разбира и усмисля малко.

Живота не е около теб, не търси,

живота си ти, това проуми!

© Диляна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хареса ми!
    Само промени"проуми".
    Поздрав!
  • че в живота сме важни ние самите,не другите какво казват и какво правят, че живота на всеки зависи от самия него
  • :* сладко е и разбира се садаржа мн истини както всичко написано от теб. !!!
Random works
: ??:??