14 мая 2008 г., 15:14

Рецепта за поет 

  Поэзия
1442 0 38
 

                   Рецепта за поет

                  От Готварската книга на Бог

 

            Капка лудост.

            С интелекта може мъничко да прекалиш.

            И на бавен огън го изпичаш.

            От любов... почти да изгори.

           

            И обилно после го поръсваш

            с чувственост. И доброта...

            На парченца след това разкъсваш

            изтерзаната душа.

 

            И отново я омесваш

            с кал и светлина.

            И добавяш късче вечност.

            И инстинкт за свобода.

 

           Ангелски перца. Катран от ада.

           След това на вкус добавяш.

           Да го чака всеки кръст и клада...

           После на студено го оставяш...

 

           Да познае мъст и злоба...

           И след тях да оцелява...

           От утробата до гроба

           само думите да го спасяват...

 

            И така, добре приготвен,

            се сервира на Земята.

 

            Да се консумира като лек или отрова

            в тленната му грешност свята...

 

           

           

 

 

           

© Нина Сименова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??