Лежейки за пръв път един до друг,
заспа в ръцете ми, мила,
оттогава е ясно, че точно за тук,
съдба досега те е крила.
Опазила двама ни, тебе, и мен,
по кривия път на живота.
Стъпка напред, във вид на знамения,
показвала вярна посока.
Разминавала ни е, на косъм дори
и чакала с точност момента,
в който да сложи началните дни,
на нашата филмова лента.
Перфектния увод, две половини душа,
които дълго търсили цялост.
Без драми излишни и без суета.
Само чиста, искрена радост.
© Серафим Аянски Все права защищены