28 авг. 2010 г., 11:26

Решително през март 

  Поэзия
360 0 5

За кратко заваля -
сух мартенски покой,
кристали сняг;
по-леки от перо,
по-тежки от вина.

 

За кратко сви студът -
от сивото небе
прониза лъч,
замръзнал в светлина.

 

За кратко,
под снега,
на спирка на трамвай
в далечния квартал
с измръзнала ръка -
 
едно натискане
и край -
преставам да звъня,
забравям за снега,
изтривам
в джиесема си
една лъжа.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??