Aug 28, 2010, 11:26 AM

Решително през март 

  Poetry
361 0 5

За кратко заваля -
сух мартенски покой,
кристали сняг;
по-леки от перо,
по-тежки от вина.

 

За кратко сви студът -
от сивото небе
прониза лъч,
замръзнал в светлина.

 

За кратко,
под снега,
на спирка на трамвай
в далечния квартал
с измръзнала ръка -
 
едно натискане
и край -
преставам да звъня,
забравям за снега,
изтривам
в джиесема си
една лъжа.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??