26 февр. 2021 г., 11:22  

Реванш 

  Поэзия
205 0 0

Убиха ни, стопиха ни и още продължават,

и още живи борим се, но мъртви ще се предадем

иззеха всичко, което хората сплотява

накараха ни в чужди ценности ние да се вречем 

 

Как съсипаха народа ти моя бедна родино,

в кой ъгъл изритаха го на земното кълбо

пред очите ни го правеха, а ние глупци наивни

вярвахме, че ще имат малко жал и срамота

 

Но жал и срамота имат само богатите духовно,

а не онези подли управленци самозвани,

за тях да вярват в златото и парите е угодно,

а обикновения човек да страда изоставен

 

Но нека знаят - децата ни с тях ще се разправят,

Сърцето българско ще бие в техните гърди,

и някой ден достойнството на родината ще върнат 

поколението идва, то за нас ще отмъсти. 

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??