Убиха ни, стопиха ни и още продължават,
и още живи борим се, но мъртви ще се предадем
иззеха всичко, което хората сплотява
накараха ни в чужди ценности ние да се вречем
Как съсипаха народа ти моя бедна родино,
в кой ъгъл изритаха го на земното кълбо
пред очите ни го правеха, а ние глупци наивни
вярвахме, че ще имат малко жал и срамота
Но жал и срамота имат само богатите духовно,
а не онези подли управленци самозвани,
за тях да вярват в златото и парите е угодно,
а обикновения човек да страда изоставен
Но нека знаят - децата ни с тях ще се разправят,
Сърцето българско ще бие в техните гърди,
и някой ден достойнството на родината ще върнат
поколението идва, то за нас ще отмъсти.