1 сент. 2018 г., 00:52

Рилският манастир 

  Поэзия » Другая
801 2 10

В сърцето на Рила планина,

където гнéздят гордите орли.

Сред дебрите на бóрова гора

манастир отворил е вратѝ.

 

Граден от рéчен камък векове,

а в двора – черква белостенна.

До него път от хиляди нозе

на хора с вяра неизменна.

 

Рушéн от турски ятагани, огън!

Възкръсвал винаги от пепелта!

И днес Обителтá свещенна

измолва мир за българска земя.

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??