1.09.2018 г., 0:52 ч.

Рилският манастир 

  Поезия » Друга
798 2 10

В сърцето на Рила планина,

където гнéздят гордите орли.

Сред дебрите на бóрова гора

манастир отворил е вратѝ.

 

Граден от рéчен камък векове,

а в двора – черква белостенна.

До него път от хиляди нозе

на хора с вяра неизменна.

 

Рушéн от турски ятагани, огън!

Възкръсвал винаги от пепелта!

И днес Обителтá свещенна

измолва мир за българска земя.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??