3 мая 2011 г., 19:18

Римите 

  Поэзия » Другая
430 0 3

Преследват ме хиляди плашещи рими,

огнено във врата ми като змейове дишат.

Неочаквано-диви, неустоими,

непрестанно ме карат по листа да пиша.

 

Армията им с мен ежедневно воюва,

обстрелва ме с хиляди  снаряди-чувства.

Примирие - тази дума не съществува,

мирът между нас е досадно изкуствен.

 

Насън ужасена се стряскам даже -

с римите не мога да се преборя.

Кучето Разум - моята вярна стража -

не лае и нищо не мога да сторя.

 

Безсилна, отказвам се от съпротива.

Забравям Живота до пълна амнезия.

И хиляди рими с възторг ме заливат -

вълните на вечната, свята Поезия.

 

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??