8 авг. 2023 г., 08:48

Рисунка на асфалта 

  Поэзия
429 2 4

РИСУНКА НА АСФАЛТА

 

... в мига преди да завали,

красива, шеметна и малка,

момиче с дрипави поли,

те нарисувах на асфалта –

 

прозрачна блузка от ликра,

ефирни летни сандалети

капела с връвка, три пера

от чаплите на Серенгети,

 

прекрасна пеперуда в кеп,

спасена в бурята светулка,

аз идвах винаги при теб –

най-често подир дъжд – качулка,

 

бях като паяк тарантул,

изопнал фината си плетка,

фишуто ти – прозрачен тюл,

рисувам под дъжда без четка,

 

не просто с грапав тебешир,

а със парче от керемида...

Дано ме видиш най-подир,

когато след дъжда си ида.

 

7 август 2023 г.

гр. Варна, 19, 50 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??