1 сент. 2009 г., 10:43

Рисувай в мен 

  Поэзия » Другая
1142 0 2

Рисуваш щрихи върху нечия картина

И с усмивка  надарена – сивата поема

Използваш цветовете на дъгата

За да запълниш тъмнината

 

Нахвърляш от боята

Пръски по земята

Петна от радост на лицето

Светъл лъч в очите

 

Еуфорията надделява

Капки пот размазват цветовете

Сливат се в хармония и пеят

Песни за преди това

 

Истории за мрачни –

Тъмни времена

Когато творецът забравил

Какво е красота

 

Като целувка подарява

Всеки допир на цвета

А платното като негова любима

С щастие попива от това

 

Всеки размах предава

удоволствие на образа

Душевният комфорт прeобладава

Във всяка следваща черта

 

 

Нещо като мъничко тъга

Ще има и малко самота

Тук и там по капка тъмнина

За да не се обърне света

 

Но пак по пътя да поеме

Слънце да огрява този храм

А природата да пази

От заблуди - силен плам

 

Творецът обладан е

В свят на цветове

Последна точка той ще сложи

Когато разбере

 

Дете в простора тича

Засмяно от истински възторг

И плува във води от вятър

През хълмовете и поляни

 

На върха на четчицата е боята

Прави още кръгове

Лица засмяни тя рисува

Към небето вдигнали ръце

 

А в себе си човекът

Бие силно негово сърце

Вода примесена със цвят се стича

От съсредоточеното му лице

 

Това е като всеки следващ път

© Пъсифериан Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??