Идвам гола във нощта.
Стъпвам боса по пръстта.
Вятър блъска в мен дъжда.
В ръцете стискам цвете...
И капе кръв от моята ръка -
поникват алени цветя.
А камъните се обливат в лунна светлина.
Писъкът на нощна птица
ме достига от безлистните дървета.
Сякаш черна жрица
изрече за мен клетва!
Ето го пред мен кръстът ти от камък -
чакаш ме да дойда и в плен да остана.
Полагам цветето на твоя гроб.
Плача тихо. После се усмихвам...
Дъждът е леден. Нощта ме води в друг живот.
Целувам те.
И там завинаги заспивам.
© Лора Все права защищены
Целувам те.
И там завинаги заспивам."
! Х !