11 мар. 2010 г., 20:25

Роден, за да твори 

  Поэзия » Другая
736 0 5

Не си роден да бъдеш роб на нечии прищевки,
жадуващ глътка въздух, да се криеш по ъгли...
продавайки душа за изпокъсани столевки,
отказвайки се сам от съкровените мечти!

Не си роден да влачиш потен чуждите окови,
спотàен в грозни сенки да копнееш за любов,
а само във съня да си в ухания елхòви,
понесен на крилата на божествен Благослов!

Не си роден за някой на конци да бъдеш кукла
и, сляп за свойте мисли, посивяващ да вървиш!
Не си роден да тлееш - ти пожар си, а не факла!
Не си роден да просиш, да не чуваш... да шептиш!

Роден си да създаваш красота и съвършенство,
разгърден срещу нормите немòрен да крещиш!
Докосващ във мечтания бленувано блаженство,
да вярваш, да се бориш и в копнежи да твориш...

Роден си със сърцето си картини да рисуваш
и, пеейки, да топлиш изоставени души!
Роден си да Живееш... да си ТИ... да негодуваш...
Бъди Човек за други, а за себе си... горù!



© Дида Христозова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Направо онемях! Много е силно!Браво!
  • Много ми хареса!Поздрави!
  • Страхотно!!!
  • Присъединявам се към предишния коментар. Особено последните два куплета ми харесаха най-много.
    Охо, някой е имал рожден ден наскоро!... И аз се чудя защо като влязох днес в сайта, веднага ми замириса на сметана, ванилия и ягоди, а то - каква била работата! Много здраве, щастие и късмет от мен!
  • Така е.
    Поздравления за истините,които си написала.
Предложения
: ??:??