13 июл. 2013 г., 19:36

Родена от бурята 

  Поэзия
749 0 7

От бурята родена съм, ми каза върбата,

от вятъра донесъл семена,

от любовта вдъхновявала вечно реката,

да ме полива от утрото, до вечерта.

 

Сега израснала с короната високо,

от листата оплитам слънчеви гнезда,

на ята прииждат от всички посоки

щастливо влюбени човешки същества.

 

С клоните поглеждам във очите

и виждам как изгаря ги страстта,

край мене пламва влюбено огнище

с най-мощното гориво във света.

 

Ехти просторът, побесняват небесата,

флуиди любовни обсебват нощта,

в земята със трепет отронвам семената,

от бурята отново - ще се преродя!

 

 

 

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??