Българийо, родино мила,
в тебе има толкоз красота,
от твойта удивителна природа
направо спира ми дъха.
Чудно място на Земята,
няма друга като теб,
сякаш Бог е слязъл от небето
да направи Рая тук.
Горди са ни планините,
спират бури, ветрове,
извисяват се в небето синьо,
вдъхват сила и респект.
Черното море могъщо
плиска своите вълни,
веднъж студено и сърдито,
друг път кротичко си спи.
Слънцето с любов огрява
и ливади, и реки,
златно житото узрява
тук на нашите земи.
Българийо, родино свята,
дори на края на света,
всеки българин ще носи
тебе в своята душа.
Пламена Владимирова
© Пламена Владимирова Все права защищены