Jul 18, 2014, 9:57 AM

Родина 

  Poetry
316 0 0

Българийо, родино мила,

в тебе има толкоз красота,

от твойта удивителна природа

направо спира ми дъха.

 

Чудно място на Земята,

няма друга като теб,

сякаш Бог е слязъл от небето

да направи Рая тук.

 

Горди са ни планините,

спират бури, ветрове,

извисяват се в небето синьо,

вдъхват сила и респект.

 

Черното море могъщо

плиска своите вълни,

веднъж студено и сърдито,

друг път кротичко си спи.

 

Слънцето с любов огрява

и ливади, и реки,

златно житото узрява

тук на нашите земи.

 

Българийо, родино свята,

дори на края на света,

всеки българин ще носи

тебе в своята душа.

 

Пламена Владимирова

© Пламена Владимирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??