Родино, ти не си виновна,
че точно тука се роди.
В борба с врази вековни
градеше свойте бъднини.
На този стръмен кръстопът
посрещна всички ветрове.
И знаеше за теб светът,
велико, славно царство бе.
Врагът жесток не те подмина,
плътта ти късаха с ръце.
Свободна беше и робиня,
но никога на колене.
Родино, ти не си виновна,
че пълна си със красоти.
Прекланям се пред теб синовно,
сърцето мое приеми!
© Хари Спасов Все права защищены